Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till sidfoten

Starta bolag snabbt

– köp ett lagerbolag av Svenska Standardbolag så hjälper vi dig med en trygg, snabb & enkel process


Med våra färdiga lagerbolag är det enkelt att starta aktiebolag. Gör en beställning så får du tillgång till bolagets organisationsnummer och bolagshandlingar inom 2 timmar. Du blir ägare av bolaget från och med avtalsdagen, d v s samma dag som vi tar emot din beställning. Signerar du affären med BankID blir det extra snabb och smidig hantering.

Vi tar ansvar för ditt bolagsärendet så att du kan prioritera din tid på ditt nya företag istället.

Vi garanterar att våra lagerbolag är helt nya - vi säljer inte historikbolag

Ett lagerbolag är per definition ett vilande bolag som aldrig har bedrivit någon verksamhet.

Lagerbolag från Svenska Standardbolag AB har blivit ett kännetecken för korrekt bolagsbildning med gedigen kvalitet, såväl juridiskt som ekonomiskt. Vi har arbetet med lagerbolag sedan 1954 och är en av de äldsta etablerade aktörerna inom bolagstjänster i Sverige. Med vår långa erfarenhet kan du känna dig trygg med att ditt bolagsköp hanteras korrekt och professionellt.

Våra lagerbolag är bildade i förväg för att en köpare snabbt kan få tillgång till ett organisationsnummer men blir aktivt genom att påbörja en verksamhet och kan först då öppna bankkonto och ansöka om F-skatt. Vi garanterar att bolagen är helt nya och aldrig bedrivit någon verksamhet tidigare. Vi säljer aldrig vidare de bolag vi köpt för avveckling.

Det finns risker med historikbolag

Det finns risker med att köpa ett så kallat historikbolag som redan har ett bankkonto och registrerad F-skatt. Eftersom aktiebolagets historik följer bolagets organisationsnummer kan ansvar för bolagets tidigare affärsverksamhet bli något du får med dig.

Bolag med historik har med stor sannolikhet tidigare inrymt en verksamhet med omsättning, kundåtaganden, leverantörsbetalningar och skattebetalningar. Aktiebolaget ansvarar för tidigare affärsverksamhet som är kopplat till organisationsnumret och försvinner varken genom ny styrelse eller adressändring. Om du köper ett historikbolag får du med dig bolagets historik som kan drabba bolaget i form av krav från tidigare kunder, garantier som ska uppfyllas, obetalda skatter eller avgifter osv.

 

Läs mer: 

Ekobrottsmyndigheten: Dom i mål mot bolagsförmedlare >>

Ekobrottsmyndigheten: Rapport om "Historikbolag som brottsverktyg" >> (pdf)

Stockholms Tingsrätt: Fängelsestraff för bolagsförmedlare >>

Bolagsverket: Bolagsförmedlare möjliggör storskaliga brottsupplägg >>

Polisen: Bolagsförmedlare möjliggör storskaliga brottsupplägg >>

 

Frågor? Kontakta oss gärna!

Köper du ett bolag från oss får du hjälp av våra företagsrådgivare för en korrekt och trygg process.

Ring, chatta eller maila oss om du har några funderingar!

Falun (HK) 023 79 23 00
Stockholm 08 23 41 15
Malmö 040 720 20

E-post: info@standardbolag.se

Svenska Standardbolag AB har sedan 1954 varit i det svenska näringslivets tjänst. Mest kända är våra lagerbolag AB Grundstenen och vår snabba och enkla avveckling av aktiebolag. Andra bolagsärenden vi dagligen jobbar med är bland annat fusioner, ökning och minskning av aktiekapital, ändring av företagsnamn, varumärken och registrering av domännamn.

Ledande inom bolagsfrågor och lagerbolag

Med vår kompetens och erfarenhet kan du känna dig trygg!